Döcögősen indul az ingatlanpiac, Így tűnhetsz ki a konkurenciából!

2024.04.02

BUDAI INGATLANKÖZVETÍTŐ TANÁCSAI

Mint budai ingatlanközvetítő, tapasztalatom szerint a jelenlegi piaci helyzetben egy igényesen felújított vagy új építésű lakás értékesítése sem jelent problémát. Ezenkívül, ha valóban a piaci áron szeretnénk hirdetni, és számításba vesszük az ingatlanban található rejtett hibák javítását, akkor még nagyobb az esély a sikeres értékesítésre. Sajnos, a jelenlegi hirdetések között kevés ilyen minőségi ingatlant találni

Ha inkább videós tartalmakat preferálsz, keresd fel budai ingatlanközvetítő csatornánkat!

A budai ingatlanirodák piacán nem ez a leggyakoribb ingatlantípus.

A közepes és felújítandó állapotú ingatlanoknak kell a legnagyobb figyelmet szentelni ezekből van a legnagyobb kínálat.

Ebben a bejegyzésben olyan ötleteket szeretnék megosztani veletek, amelyek segítségével kiemelkedhettek a tömegből, még pár ezer vagy akár százezer forintos befektetéssel is. Budai ingatlanközvetítőként tapasztalom, hogy kevesen végzik el ezeket a feladatokat, pedig nagy haszonnal járhatnak, akár albérletként is kiadhatók lehetnek ezek az ingatlanok. Amennyiben albérletként szeretnétek hasznosítani az ingatlant, ne felejtsétek el megkötni az albérleti szerződést.

Így tűnhetsz ki közülük: nulla forintos lépés

Az első javaslat egy látszólag triviális ötlet: szánjatok időt egy alapos lomtalanításra. Ürítsétek ki teljesen a lakást, mert senkinek sem lesz szüksége a nagyi régi szekrényére. Ha már eladtátok a lakást, akkor úgyis meg kell oldani ezt a feladatot. Fontos megjegyezni, hogy kertes ház esetén is ugyanez a helyzet: a kert rendbetétele legalább olyan fontos, mint a ház belseje. Ültessetek virágokat, hogy vidámabbá, barátságosabbá tegyétek a környezetet, mert ez az első dolog, amit a vevő észre fog venni.

Így mutasd meg a legjobb formáját

Miután az ingatlan üres, fontos egy alapos takarítás. Legyen csillogó tiszta minden, különösen az ablakoknak kell ragyogniuk. Használjatok nagy fényerejű izzókat minden helyiségben, hogy kellemes fényviszonyokat teremtsetek.

Ha ezt elvégezted, akár árat is emelhetsz

Egy egyszerű tisztasági festéssel sokat dobhattok az ingatlan hangulatán. Eltakarhatjátok a falakon lévő foltokat, és optikailag is növelhetitek a teret. Amennyiben a parketta is rossz állapotban van, érdemes új laminált parkettát lerakni.

Panellakást értékesítenél? Fontold meg ezeket!

A panellakások esetében is sokat dobhat egy kis ráncfelvarrás. Csempematricákkal vagy fóliázással új arcot adhattok a lakásnak. Akár bérelhetitek a bútorokat és egy kis homestaginggel még vonzóbbá tehetitek az ingatlant.

Egy remek hír a végére

Ne felejtsétek el, hogy január elsejétől a CSOK plusz kamattámogatott hitelt már ingatlanfelújításra is lehet igényelni. Ez mozgathatja az ilyen jellegű ingatlanok piacát is, így még egy ok, hogy kitűnj az ingatlanirodák közül.

Remélem, hogy ezek az ötletek segítenek abban, hogy sikeresen kiemelkedjetek a budai ingatlanirodák piacán!